[DisplayNone]

Fare for råtne epler


Har du noen råtne epler i din gruppe? Disse menneskene kan ha et talent, og de kan i tillegg være gode til å utføre sin jobb – men spørsmålet er om deres dårlige holdninger, negativitet og problemskapende atferd, bidrar til om det virkelig er verd å holde fast på dem? I disse tider er det viktig å unngå slike medarbeidere. Nå mer enn noensinne har du bruk for teamspillere, som er med på vognen.


Ledelse av besværlige medarbeidere

Lær hvordan du skal fjerne konfliktfremmende medarbeidere.
Download rapporten

Vi snakker ikke om å bygge opp en gruppe av "Ja-mennesker." Nøkkelen til å gjennomføre en strategi ligger I detaljene, og du har bruk for mennesker som sier ifra når de oppdager at noe er galt, eller at det mangler noe. Men de skal gjøre det med den innstilling, at de gjerne vil forbedre organisasjonen.

Har du overveiet bivirkningene?

Forskning viser at mennesker akklimatiserer seg til sine omgivelser, noe som betyr at dårlig arbeidsmoral er smittsom. Gallup vurderer at aktivt uengasjerte medarbeidere koster den amerikanske økonomi opp mot USD 350 milliarder pr. År.

Råtne epler distraherer dine produktive medarbeidere og påvirker produktiviteten I negativ retning. Til syvende og sist vil selv en høyt fungerende medarbeider, som har en dårlig holdning og ikke ønsker å være en teamspiller, koste deg mye mer enn han eller hun er verd. Ta en dyp innånding og vis ham eller henne hvor døren er.