[DisplayNone]

Utnytter din organisasjon sine talenter til sitt fulle potensial? Hvis ikke, bør du begynne å utnytte dine rikeste ressurser. Det kalles "human capital" av en årsak!

Utnytt de ressurser du allerede har, ved hjelp av en prosess for å søke innenfor dine avdelinger.


Topp 5-strategier for å motivere & holde fast på de best presterende medarbeidere

Lær hvordan man kan utvikle interne talenter.
Download rapporten

Finn dine skjulte edelsteiner

I følge en ASTD forskningsundersøkelse fokuserer de fleste organisasjoner på talentledelse til ledende medarbeidere og medarbeiderne med høyest potensial, men dette snevre fokuset hindrer innsatsen for å utvikle talenter. For å oppgradere hele virksomhetens talent, skal medarbeidere i alle stillinger undersøkes og overveies.


Lave personalomkostninger + stort potensial = Gullåre!


En uslepen diamant

Vurderingsinstrumenter er ekstremt effektive for å hjelpe deg med å sortere gjennom tonnevis av søknader for å finne en tokarats diamant. De vil hjelpe deg med å identifisere hvem som har riktig DNA og lyst til å være en fremtidig leder i organisasjonen, og hvem som ikke har det. Du vil få bedre innsikt i en medarbeiders langsiktige verdi for virksomheten og samtidig gi ham sjansen for å utvikle de ferdigheter og den erfaring, han har bruk for til å utmerke seg. Gjør hva som skal til for å gi dine medarbeidere store muligheter og bygge opp lojalitet underveis.

Utnytt dine Human Resources

  • Finn medarbeidere, som har et skjult potensial

    ProfileXT ® jobbmatch-funksjonen gir deg mulighet for å finne personer i din organisasjon, som har anlegg for spesifikke stillinger. Ved å kjenne dine medarbeidere, kan du begynne å utvikle dem mot mer utfordrende stillinger.

  • Hjelp dem med å innfri deres potensial

    ProfileXT ® har også en rapport for karriereplanlegging, som oppsummerer en medarbeiders jobbmatch, og hvor han eller hun vil lykkes mot spesifikke stillinger i organisasjonen. Hvis du ansetter, utdanner og utvikler med en generasjonsskifteplan i tankene, er du mer tilbøyelig til å lære opp medarbeideren til å bli presis det som din organisasjon har bruk for.

  • Bygg opp entusiasme og lojalitet ut fra en lang horisont

    Når dine medarbeidere vet at du gjerne vil utvikle dem, har de et større incitament til å være stolte av både sitt arbeid og deres arbeidsgiver.