[DisplayNone]

Du skal aldri stoppe jakten etter eksterne ansettelser av høy kvalitet. Du bør alltid være på utkikk etter de beste personer du kan finne, uansett om de blir rekruttert internt eller eksternt. Begrepet "ansettelsesstopp" er et latterlig konsept, tider fylt med forandringer gir unike muligheter for virksomheter til å ansette billige, kvalifiserte personer.


5 leksjoner for å oppgradere ens talentgruppe med eksterne superstjerner

Lær hvordan du finner de best kvalifiserte medarbeidere.
Download rapporten

Det koster veldig lite å se og snakke

Det koster veldig lite å vurdere og å intervjue kvalifiserte kandidater. Dette gjelder spesielt når du redesigner stillingene for å øke effektiviteten i organisasjonen. Selv om ansettelse av eksterne kandidater normalt oppfattes som en høyrisikoaktivitet, har en ekstern kandidat den verdi at hun ikke har en forutinntatt oppfattelse av hvordan tingene tidligere ble gjort.


Huller i den organisatoriske strukturen er muligheter for at andre trer til og utgjør en forskjell i måten stoffet blir vevd på nytt.


Bunnlinjen

Dette er bunnlinjen: Du har en unik mulighet. Du kan senke omkostningene og samtidig øke effektiviteten og produktiviteten. Dr. Jac Fitz-Enz, administrerende direktør for Human Capital Source sier; "Huller i [den organisatoriske struktur] er muligheter for at andre trer til og utgjør en forskjell i måten stoffet blir vevd på nytt." De medarbeiderne som du beholder, bør du få til å føle at de er de utvalgte.

Formelen for suksess

Ved og strategisk å beholde dine mest verdsatte medarbeidere, øker du sannsynligheten for å beholde dem på lang sikt, og samtidig heve deres ansvarlighetsnivå og den klare forventningen om synlige resultater. Kombiner dette med noen strategiske eksterne ansettelser, og du har en formel for suksess.

Vellykkede løsninger

Når du finner en person utenfor din organisasjon, som du mener har et potensial, hvordan kan du så sikre at de får en vellykket integrering i selskapet? Profiles International tilbyr produkter, som for eksempel; Performance Indicator ™ som hjelper deg med å forstå kandidaten din ut fra et dyptgående perspektiv.

Profiles Performance Indicator ™ måler aspekter av den enkeltes personlighet, som kan påvirke deres match med deres leder, kolleger, team og jobb. Dette verktøyet avklarer også presis hvilken motivasjonsintensitet og atferd, som er direkte knyttet til produktiviteten og kvaliteten i arbeidet. Profiles Performance Indicator ™ kan sikre at din nye superstjerne både passer til sin jobb og til deres team og organisasjon.